Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Προσφορά Υγείας από τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ


Μία μεγάλη προσφορά Υγείας πραγματοποιούν τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ και ο τομέας σπουδών Διαιτολογίας για όλους τους σπουδαστές, τους καθηγητές και το διοικητικό προσωπικό του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ.

Στο πλαίσιο των παροχών που απολαμβάνουν όλοι όσοι σπουδάζουν και εργάζονται στον Όμιλο ΞΥΝΗ, εγκαινιάζεται το «Εργαστήριο Διαιτολογίας», με στόχο την βελτίωση της υγείας μέσω της υγεινής διατροφής.

Το εργαστήριο Διαιτολογίας θα είναι ανοιχτό Κάθε Παρασκευή από τις 10:00 μέχρι τις 14:00, και θα υποδέχεται ενδιαφερόμενους για θέματα διατροφής.

Οι σπουδαστές Διαιτολογίας με την καθοδήγηση της Υπεύθυνης του Τομέα Διαιτολογίας Αναστασία Κόκκαλη-
Κλινική Διαιτολόγο-Διατροφολόγο, θα πραγματοποιούν λιπομετρήσεις, σωματομετρήσεις (ύψος, βάρος, μέτρηση μέσης και γοφών) και θα λαμβάνουν ιστορικό διατροφής. Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα απαραίτητα στοιχεία, θα σχεδιάζουν εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής για απώλεια ή για προσθήκη βάρους, για κλινικές παθήσεις (χοληστερίνη, πίεση, διαβήτης κ.α.), αλλά και για προβλήματα αισθητικής όπως κυτταρίτιδα, τριχόπτωση, δερματικά προβλήματα. Επίσης, θα σχεδιάζουν διαιτολόγια χορτοφαγίας, διαιτολόγια  εγκυμοσύνης-θηλασμού, και αθλητικά διαιτολόγια.
Το εργαστήριο Διαιτολογίας διοργανώνεται με σκοπό την πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών, οι οποίοι θα παρακολουθούν τακτικά (κάθε εβδομάδα ή κάθε 15ήμερο) τους ενδιαφερόμενους-επισκέπτες.

Επίσημος υποστηρικτής του Εργαστηρίου Διαιτολογίας είναι η εταιρεία Ιατρικών Οργάνων ALLMED, που έχει εξοπλίσει το εργαστήριο με τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό (λιπομετρητής, ζυγαριά).

Βαλαωρίτου 9, Θεσσαλονίκη, 2310552406
iek@xinis.net ,  www.iek-xini.edu.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου